Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kadar tereyağ
- 2 paket vanilya
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- fındık
- tencereye sütü,şekeri ve unu koyup karıştırıyoruz
- hiç topak kalmayınca altını açıp pişirmeye başlıyoruz
- kaynadıktan sonra altını kapatıp içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
- fırın tepsisini hiç görünmeyecek şekilde hindistan cevizi ile kaplayıp üzerine muhallebiyi döküyoruz
- 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra muhallebiyi kare şeklinde kesiyoruz
- kestiğimiz kareleri elimizle yuvarlak haline getiriyoruz
- eğer elimize yapışırsa biraz daha hindistan cevizine buluyoruz
- son olarak ortalarına fındık koyup 1 saatte bu şekilde buzdolabında bekletiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder