8 Şubat 2013 Cuma

yeni bir tarif. . .

              SOSYETE LOKUMU
Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • 2 paket vanilya
  • 3 su bardağı hindistan cevizi
  • fındık
Yapılışı

  • tencereye sütü,şekeri ve unu koyup karıştırıyoruz
  • hiç topak kalmayınca altını açıp pişirmeye başlıyoruz
  • kaynadıktan sonra altını kapatıp içine tereyağ ve  vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
  • fırın tepsisini hiç görünmeyecek şekilde hindistan cevizi ile kaplayıp üzerine muhallebiyi döküyoruz
  • 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra muhallebiyi kare şeklinde kesiyoruz
  • kestiğimiz kareleri elimizle yuvarlak  haline getiriyoruz
  • eğer elimize yapışırsa biraz daha hindistan cevizine buluyoruz
  • son olarak ortalarına fındık koyup 1 saatte bu  şekilde buzdolabında bekletiyoruz
                                                       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: